6 tojás, 6 tojássárgája, 40 dkg porcukor, 20 dkg finomra darált dió, 5 dkg durvára darált dió, 15 dkg liszt, fél zacskó sütőpor, 1 dl tej, 40 dkg vaj, 1 zacskó vaníliás cukor, 5-5 dkg tejcsokoládé és marcipánmassza, piros élelmiszerszínezék
Elkészítés:
A szétválasztott tojások sárgáját kikeverjük 15 dkg porcukorral és 10 dkg darált dióval. Beledolgozzuk a sütőporral elvegyített lisztet, és beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Szív alakú, kapcsos tortaformába simítjuk, majd előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. A maradék diót leöntjük a felforrósított tejjel, majd összekeverjük 10 dkg porcukorral, és hűlni hagyjuk. Közben kikeverünk 20 dkg szobahőmérsékletű vajat és apránként beledolgozzuk a diós masszát. A tortalapot a formából kivéve kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük a diós vajkrémmel. Befedjük a másik lappal, majd a tortát hűtőbe állítjuk. Forró vízfürdőben a tojássárgákat sűrű krémmé verjük a maradék porcukorral és a vaníliás cukorral. Ha kihűlt, beledolgozzuk a maradék vajat, és a tortát bevonjuk a krémmel. A durvára darált diót az oldalára nyomkodjuk. A maradék krémet nyomózsákba töltjük, és a szélére kettős szívet nyomunk. A csokoládét megolvasztjuk. Sütőpapírra kenjük, és száradás után szívet szúrunk ki belőle. A marcipánt összegyúrjuk a színezékkel. Porcukorral meghintett deszkán kinyújtjuk, majd szívformákat szúrunk ki belőle. A maradékot vékony csíkká sodorjuk, és kidíszítjük a tortát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése