2009. március 15., vasárnap

Rácsos őszibaracktorta

Hozzávalók:
36 gramm színtelen zselatin, 1 doboz (825 ml) őszibarackbefőtt, 3 tojás, 10 dkg kristálycukor, 2 zacskó vaníliás cukor, 5 dl tejszín, 1 csomag kész bécsi piskóta, 5 dkg fehér csokoládé, a díszítéshez 1 őszibarack (nektarin), citromfű

Elkészítés:
A zselatint hideg vízbe beáztatjuk. Az alaposan lecsöpögtetett befőttet pürésítjük. A tojások sárgáját a kétféle cukorral krémesre kikeverjük, és belevegyítjük a pürét. Cseppenként beledolgozzuk az alacsony hőfokon feloldott zselatint, majd hűtőszekrénybe tesszük. A tejszínt és a tojásfehérjét külön-külön kemény habbá felverjük, majd apránként a dermedő krémbe forgatjuk. Az egyik piskótalapot tortatálra fektetjük, és köréje karimát pattintunk. A krém felével megkenjük. Ráborítjuk a második lapot, egyenletesen rásimítjuk a maradék krémet, és a tortát hűtőszekrénybe tesszük. (A harmadik piskótalapot felhasználhatjuk tiramisuhoz). Az őszibarackbefőttet vagy a kimagozott nektarint vékony cikkekre vágjuk, és a torta tetején elrendezzük. A felaprított fehér csokoládét nejlonzacskóba tesszük, és forró vízfürdőben megolvasztjuk. A zacskó egyik sarkán kis lyukat vágunk, és a torta tetejére rácsot rajzolunk. Citromfűvel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése