2009. január 3., szombat

Milky Way torta


Hozzávalók:

7 szelet (26 g-os) Milky Way, 8 dl tejszín, 3 tojás, csipetnyi só, 1 zacskó vaníliás cukor, 7 dkg kristálycukor, 5 dkg liszt, 5 dkg étkezési (búza) keményítő, 1 kissé púpozott teáskanál sütőpor, 12 g színtelen zselatin, 1 dobz (850 ml) őszibarackbefőtt, a díszítéshez: bonbon (pl. mini Milky Way), kakaópor és porcukor


Elkészítés:

A durvára vágott felaprított csokoládészeleteket a tejszínnel együtt alacsony hőfokon felmelegítjük (ne forraljuk). Szűrőn áttörjük, lefedjük, és éjszakára hűtőszekrénybe állítjuk.

A tojások fehérjét 3 evőkanál hideg vízzel kemény habbá felverjük. Közben beleszórjuk a sót, a vaníliás cukrot és a cukrot. Beledolgozzuk a tojássárgákat, majd apránként rászitáljuk a keményítővel és a sütőporral elvegyített lisztet. Az alján sütőpapírral kibélelt 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben 175 fokon 25 percig sütjük. A karimát meglazítjuk, és a piskótát a formában rácsra téve hagyjuk kihűlni.

A zselatint beáztatjuk. A karimát levesszük, a tortalapot félbevágjuk. A hideg Milky Way krémet két adagban felverjük, és keverőtálba tesszük. Az alacsony hőfokon feloldott zselatinba apránként 8 evőkanálnyi habot vegyítünk, majd a maradék habba forgatjuk.

Az alsó piskótalapot a habbal kb. 1 cm vastagon megkenjük. A lecsöpögtetett, cikkekre vágott befőttel kirakjuk, és a gyümölcsdarabokat a habba nyomkodjuk. Habot simítunk rá, majd a másik piskótalappal befedjük. A tortát a maradék habbal bevonjuk, és 4-5 órára hűtőszekrénybe állítjuk. Bonbonokkal tetszés szerint díszítjük, végül kakaóporral és porcukorral megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése