4 tojás, 30 dkg kristálycukor, csipetnyi só, 2 zacskó vaníliás cukor, 10 dkg liszt, 5 dkg étkezési (búza)keményítő, 1 teáskanál sütőpor, 50 dkg meggy vagy 1 üveg (720 ml) befőtt, 75 dkg félzsíros tehéntúró, 75 dkg mascarpone (nem sózott krémsajt), 4 evőkanál frissen kifacsart citromlé, 5 evőkanál mandulalikőr (amaretto), 25 db apró vagy 13 felezett babapiskóta, 2 evőkanál kakaópor, sütőpapír, a díszítéshez: krémföl, meggy, citromfű
Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Közben beleszórunk 12-13 dkg cukrot, 1 zacskó vaníliás cukrot és hozzáadjuk a sót. Beledolgozzuk a tojássárgákat, majd apránként rászitáljuk a keményítővel és a sütőporral elvegyített lisztet. Sütőpapírral kibélelt 26 cm-es, kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 25 percig sütjük. A karima eltávolítása után a formában, rácsra téve hűlni hagyjuk. A kimagozott meggyet lecsöpögtetjük. A túrót a mascarponéval, a citromlével, a maradék cukorral és vaníliás cukorral simára keverjük. A piskótát a formából kivesszük, keresztben félbevágjuk, és az alsó lapot tortatálra fektetjük. A mandulalikőrrel meglocsoljuk, majd karimát pattintunk köréje. A krém 1/4 részté hűtőszekrénybe tesszük. A maradék krémbe beleforgatjuk a meggyet, és az alsó tortalapra simítjuk. Ráhelyezzük a másik lapot, és 1 órára hűtőszekrénybe álíltjuk. A karimát eltávolítjuk, a tortát a félretett krémmel bevonjuk, és a babapiskótákat az oldalára nyomkodjuk. Kb. 30 percre visszatesszük a hűtőbe. Fogyasztás előtt a tetejét kakaóporral vastagon meghintjük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése