2009. január 4., vasárnap

Tejszínes túrótorta


Hozzávalók:

2 tojás, 20 dkg koronás sütõcukor, 7 dkg liszt, 2 dkg étkezési (búza)keményítõ, 1 púpozott teáskanál sütõpor, 24 g színtelen zselatin, 75 dkg félzsíros tehéntúró, 1 citrom, 1 zacskó vaníliás vagy vanilincukor, 5 dl tejszín, 2 evõkanál Koronás díszítõ szórócukor

Elkészítés:

A tojások fehérjét 7 dkg cukorral felverjük, és egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat. Rászitáljuk a keményítõvel és a sütõporral elvegyített lisztet, majd sütõpapírral kibélelt, 26 cm-es, kapcsos tortaformába simítjuk. Elõmelegített sütõben, 175 fokon 20-25 percig sütjük. Keresztben félbevágjuk, és az alsó lap köré karimát pattintunk. A felsõ lapot megfordítjuk, és 12 körcikkre osztjuk. A zselatint hideg vízbe beáztatjuk. A túrót a citrom lereszelt héjával és levével, a maradék cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. A feloldott zselatint 2 evõkanál túrókrémmel elvegyítjük, a maradék krémhez adjuk, és beleforgatjuk a tejszínbõl vert kemény habot. Az alsó lapra simítjuk, ráillesztjük a körcikkeket, és legalább 6 órára hûtõszekrénybe állítjuk. A karimát eltávolítjuk, a tortát szórócukorral meghintjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése