2009. január 3., szombat

Dobostorta


Hozzávalók:

6 tojás, 12 dkg liszt

- a krémhez: 25 dkg vaj, 25 dkg cukor, 5 dkg kakaópor, 3 evőkanál tej- a tetejére: 15 dkg cukor


Elkészítés:

A tojássárgájákat a fele cukorral keverd habosra. A tojásfehérjéket a többi cukorral verd kemény habbá, forgasd bele a sárga krémet, majd apránként a lisztet is. A masszából vajazott, lisztezett sütőlemezen süss 6 vékony, kerek lapot.Amíg a tésztalapok hűlnek, készítsd el a krémet. Ehhez a kakaóport forrázd le a tejjel. A vajat a cukorral keverd habosra, majd dolgozd bele a tejes kakaót is.A krémmel öt lapot ragassz össze úgy, hogy a ttejére is krém kerüljön. A félretett lapot aranybarnára olvasztott cukorral vond be, és még mielőtt a cukor megkeményedne, vastag pengéjű késsel vágd cikkekre. Helyezd őket a tortára, és az így kijelölt szeletek nyomán, forró vízbe mártott késsel vágd fel a tortát.

1 megjegyzés:

  1. Bizonyára nagyon finom ez a torta,de ez sajnos nem a dobostorta receptje.Az eredeti dobos csokoládéval készül.

    VálaszTörlés